BIO Paprika Sweet Chocolate - Capsicum annuum - bio semená - 7 ks
BIO Paprika Sweet Chocolate je ranou až stredne ranou odrodou sladkej nepálivej papriky, ktorá bola vyšľachtená v roku 1965 profesorom E. Meaderom.
Odroda plodí stredne veľké papriky s typickým zvonovitým tvarom.
Ich farba sa mení z tmavozelenej farby do hnedočokoládovej.
V tejto fáze, keď sú hnedočokoládové farby a pevné na dotyk, sú vhodné na zber.
Zberať sa dajú aj zelené plody, ale ich plná chuť sa rozvinie až po dozretí.
Chuť paprík je sladká a mierne ovocná.
Skvele sa hodí na priamu konzumáciu alebo tiež do šalátov, na grilovanie či ako prísada do zmesí zeleniny.
Ide o veľmi výnosnú rastlinu kompaktného vzrastu, ktorá dosahuje výšku okolo 50 cm.
Vďaka tomu sa hodí na pestovanie aj v balkónových nádobách.
Vegetačná doba od výsady sadeníc je približne 60–75 dní.
Semená sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ.
Ako si vypestovať papriku?
- Výsev semienok vykonávame od februára do apríla.
- Priamo von potom vysievame od polovice mája.
- Semená dáme jemne pod povrch substrátu do hĺbky 0,3–0,5 cm.
- Substrát volíme ľahký, vopred sparený.
- Semená pred vysiatím môžeme namočiť na 24 hodín do vlažnej vody.
- Doba klíčenia je 1–2 týždne pri stálej teplote okolo 22 °C.
- Stanovište volíme slnečné a chránené pred vetrom.
- Substrát by mal byť priepustný a dostatočne výživný.
- Rastlinám doprajte dostatočnú zálievku, ale nie prílišné premokrenie.
- Odporúčame do zeminy primiešať kravský hnoj a ďalej rastlinky prihnojovať.
- Papriky je možné skladovať približne 2 týždne pri teplote 12–14 °C.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Všetko v poriadku.
Beáta O. 23.10.2024
cibuľky, ktoré som si objednala, boli veľmi pekne, a vyzerali v poriadku
Edita M. 16.10.2024
Rychlo a kvalitne.velka spokojnost
Robert B. 04.10.2024