BIO Tekvica muškátová Tromba d Albenga - Cucurbita moschata - bio semená - 6 ks
BIO Muškátová tekvica Trombetta D'Albenga je zaujímavou odrodou tekvice, pôvodom zo Severnej Ameriky.
Táto odroda sa pestuje najmä v Taliansku v provincii Savona neďaleko mesta Albenga.
Ide o plazivú rastlinu, ktorá plodí podlhovasté, často zatočené plody s hmotnosťou 2–5 kg a dĺžkou až 100 cm.
Pokiaľ sú plody zavesené, môžu dorastať na dĺžku aj viac.
Vďaka tomu sú semená sústredené až na konci plodu a textúra dužiny je menej vodnatá a konzistenciou viac chrumkavá.
Farba plodov sa mení od limetovozelenej cez zelenožltú až po svetlobéžovú až hnedú farbu.
Dužina zreje do oranžovej farby.
Úroda a spracovanie plodov však prebieha v čase, keď sú v nezrelom stave pri dĺžke poolov 20 až 30 cm.
V tomto štádiu sa skvele hodí na zapekanie či grilovanie.
Pokiaľ prody zožnete pri dĺžke 10 až 15 cm, majú mimoriadne jemnú chuť a možno ich konzumovať aj surové.
Chuť plodov je sladká, s ovocnými tónmi a jemným orechovým dozvukom a príjemným skusom.
Zrelé plody majú dužinu vhodnú na prípravu pyré, polievok a plnky alebo aj do koláčov.
Semená sú v bio kvalite, vypestované v rámci ekologického poľnohospodárstva podľa platných noriem EÚ.
Ako si vypestovať tekvicu?
- Od marca do apríla je možné semená predpestovať.
- Priame výsevy sa vykonávajú v máji.
- Doba klíčenia je spravidla 1–2 týždne.
- Ideálny spon je 100 x 100 cm.
- Stanovište volíme slnečné.
- Pôda by mala byť hlinitá, výživná, je vhodné na zimu zapraviť kompost alebo hnoj.
- Pôda by mala byť stále mierne vlhká – zálievka miernejšia a častejšia.
- Vhodné prihnojovať hnojivami či kompostom.
- Tekvice možno uchovávať na chladnom mieste pomerne dlhú dobu.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Všetko v poriadku.
Beáta O. 23.10.2024
cibuľky, ktoré som si objednala, boli veľmi pekne, a vyzerali v poriadku
Edita M. 16.10.2024
Rychlo a kvalitne.velka spokojnost
Robert B. 04.10.2024