×
Vyhľadávanie v blogoch

Vypestujte si zeleninu z výsevných pásikov a diskov aj v auguste

V prvej časti výsevných pásikov a diskov sme vás zoznámili s hlavnými výhodami týchto pomocníkov pri pestovaní. Leto sa pomaly blíži ku koncu, ale stále máte možnosť si vypestovať pomocou pásikov a diskov čerstvú zeleninu.

V auguste môžete vysiať semená reďkovky obrie Riesenbutter. Jedná sa o veľmi chrumkavú odrodu, ktorá môže mať veľkosť až 5 cm. Dužina reďkovky je jemne pikantná a navyše nie je vodnatá. Úroda reďkoviek prebieha až do októbra.

Z listovej zeleniny si môžete vysiať napríklad rukolu Speedy. Jedná sa o neobvykle rýchlo rastúci kultivar, ktorého mladé lístky je možné zbierať už po 4–6 týždňoch a to navyše celoročne.jemne aromatickú a korenistú chuť. Sklevo sa hodí ako pikantná príloha do šalátov, do omáčok alebo na výrobu bylinkového masla.

Pokiaľ chcete objaviť nové chute, vyskúšajte zmes talianskych šalátov. Nájdete tu čakanku Biondissima di Trieste, ktorá má jemnú aromatickú chuť, ďalej červenolistú čakanku Palla Rossa 3 a skorocel Erba Stella. Jedná sa o špeciality severotalianskej šalátovej kuchyne. Úroda prebieha až do októbra. Šaláty je možné navyše pestovať aj v kvetináči.

Posledným zástupcom listovej zeleniny je mix šalátov BabyleafV mixe sú odrody Lollo Bionda, Lollo Rossa a Red Salad Bowl. Jedná sa o veľmi chutné a vysoko výnosné odrody, ktoré možno pestovať aj v kvetináči. Zlizeň listov prebieha až do októbra. Je vhodné ich žať postupne, listy potom súmerne dorastajú.

Related articles

Overené našimi zákazníkmi

Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.

Celkový názor:
Všetko v poriadku.
Pečať overené zákazníkmi

Beáta O. 23.10.2024

5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
cibuľky, ktoré som si objednala, boli veľmi pekne, a vyzerali v poriadku
Pečať overené zákazníkmi

Edita M. 16.10.2024

5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychlo a kvalitne.velka spokojnost
Pečať overené zákazníkmi

Robert B. 04.10.2024

5.005.005.005.005.00

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa